viernes, 3 de mayo de 2013

Dossier de les bones pràctiques.




En aquesta entrada, les mestres d’aquesta assignatura ens han aportat un llista de pàgines web en les quals es poden observar bones pràctiques. Les que jo he triat han estat les següents:

El treball en equip, em sembla molt important que ja des de ben petits es fomenti el treball cooperatiu, ja que és una manera de que els infants vagin adquirint i interioritzant les normes i conductes socials i sàpiguen adaptar-se a l’ambient.


Però el treball en equip no només fa referència als nens, els mestres i educadors també ho han de fer. Coordinar-se entre ells, ajudar-se els uns als altres i poder coordinar els diversos cicles fomentant així aquest aprenentatge cooperatiu.


De la segona bona pràctica, els mòbils i murals, crec que és molt positiu que els nens puguin estimular els seus sentits mitjançant material natural, per aquesta manera anar coneixent el seu entorn més proper al mateix que van manipulant i experimentant, desenvolupant la seva capacitat cognoscitiva.


Referent a la darrer bona pràctica, el poder beure aigua, crec que és de gran importància que poc a poc els infants vaguin agafant autonomia i poder beure-la per ells mateixos. Trobo bastant negatiu que hagin d’esperar al moment que l’educadora trobi oportú per a poder beure, a més de llevar-los l’oportunitat de poder fer-ho per ells mateixos.


Penso que les competències treballades a aquesta entrada són la 1.2.          Reflexiona i pondera sobre elements que porten a una bona actuació professional, la 1.3.     Accedeix i revisa altres blocs i experiències per tal d’ampliar la pròpia formació i la 1.4 Arriba a conclusions elaborades a partir de la contrastació de la informació recollida tant de la teoria com de la pràctica, i la 4.2.            Identifica bones pràctiques, les compara .
He triat aquestes competències ja que per elaborar aquesta entrada he hagut de revisar varies pàgines web i a partir d’allí analitzar-les i triar les millors bones pràctiques semblants per a mi, argumentant el perquè.

No hay comentarios:

Publicar un comentario